Zenekar

Tövisházi Ambrus
(alapító tag) (1993–2007)

ének, zongora, zeneszerzés, gitárok


dj, zeneszerző

Tövisházi Ambrus aka Erik Sumo: A Fela Kutiért, John Lurie-ért, a Ween zenekarért és a 60-as évek magyar popjáért rajongó zenész Tariska Szabolccsal együtt a csapat dalszerzője. Megélhetési bűnözésként különféle informatikával kapcsolatos cégeknél is dolgozott és dolgozik. Amikor Erik Sumo-vá vedlik, mai és régi tánczenéket válogat lassan gyarapodó lemezgyűjteményéből. Az Ördögökben azt szereti legjobban, hogy lehet a kádban ülni és játszani, azaz feldobni és elkapni a talált hangcafatokat, és ha minden jól megy, belőlük olyan számot gyúrni, ami szép szárnyakat növeszt és saját életre kel.

Tövisházi Ambrus
Tariska Szabolcs
ének, szövegírás

(alapító tag) (1993-2007)


művelődésszervező, dalszövegíró, énekes

Eredeti szakmája művelődésszervező, egyszerűbben szólva népművelő. Ha kedve tarja, olykor a filmes szakmában tevékenykedik asszisztensként, színészként, forgatókönyvíróként. képesítései: művészeti menedzser, kiállításrendező, színjátszó rendező, marketing és reklám ügyintéző. Mostanában inkább otthon marad, bevásárol és főz.

Tariska Szabolcs
Péterfy Bori
ének

(1999-2005, 2006-2007)


színésznő

A Krétakör Színház tagja.
Színházi előadásai mellett (Woyzeck, Liliom, Nexxt stb.) már több játékfilmben is láthatta őt a közönség – játszott Szomjas György Gengszterfilm-jében, Szőke András több produkciójában, legutóbb pedig a Schilling Árpád rendezésében bemutatott Nexxt-ben.

Péterfy Bori
Eichinger Tibor
gitár

(1999–2005)


zenész, zeneszerző, zenetanár

Zeneművészeti Főiskolát végzett zenész. Az Amorf Ördögökön kívül számos egyéb zenekarban (Eichinger Trió, Vertetics Orkhesztar, Timeless Life) játszik. Zenekarai mellett színházi produkciókban – pl. Schillig Árpád: Nexxt – is hallható, mindemellett zeneiskolai jazzgitár-tanár.
Hobbijai a bor, a birkózás, és szinte mindenhova kerékpárral („bicigli”) jár.

Eichinger Tibor
Mikó György
pánsípok: quena, quenacho, pinquillo, tarka; charasca, reco-reco, cabasa, calabas, mbira, kalimba, sanza, berimbao, töröksíp, nei, talking drum, kolomp, stb.

(2000–2003)


zenész, hangszerkészítő

Eredeti és saját készítésű dél-amerikai, afrikai, ázsiai fúvós- és ritmushangszereken játszik.
Eddigi élete során számtalan formációnak volt már tagja. Sokáig utcazenészként tevékenykedett itthon és külföldön.
szintén biciglis!

Mikó György
Pápai István
konga, bongo, derbuka

(2001-2007)


zenész, hangmérnök

Kubai ütőstechnikákat tanult zenész. A zenekarok, melyeknek az Amorf Ördögökön kívül tagja, rendkívül széles zenei skálán mozognak (ZUM – ambient, Black Milk, stb). Mindezek mellett még hangmérnöki feladatokat is ellát több produkcióban.

Pápai István
Drapos Gergely
basszusgitár

(2001-2007)


számítógép programozó

Önhibáján kívül – legalábbis egyelőre – nem zenész, dj, színész vagy hangmérnök. Nem jár „bicigli”-vel, mert nincs neki ilyesmi, és birkózni sem szokott, mert nem szereti, ha földhöz vágják.
Mindezek ellenére azért igyekszik sokat gyakorolni, a lehető legtöbb zenésszel együtt dolgozni és minél jobban basszusgitározni.

Drapos Gergely
Dudás Zsombor
dob

(2002–2005)


zenész

Mintegy tíz éve zenél. Autodidakta módon tanult dobolni; innen is alakult ki saját, jellegzetes dobstílusa, amely ötvözi a gépi- és hagyományos dobalapok hangzását.
Az Ördögök mellett számos produkció foglalkoztatja, többek között Szemző Tibor – Gordiusi Comó, Black Milk, ZUM.

Dudás Zsombor

További tagok:

  • Bresztyenszky Jenő (2000) (harmonika)
  • Mehlhoffer Tamás (2000) (ütőhangszerek)
  • Szabó Annie (2000)
  • Tompa Ákos (2003-2007) (trombita)
  • Farkas Zoltán (2005-2007) (gitár)
  • Mészáros Ádám (2006-2007) (gitár)
  • Laskai Viktor (2006-2007) (dob)